MV

Monday, May 7, 2012

Den Barkentijn


Om ons verlengd weekend van 1 mei af te sluiten besloten we (ondertekende met wederhelft en onze twee dochters)  om nog eens een hapje te gaan eten op den dijk van Oostduinkerke. Eentje die in ons geheugen zal blijven hangen, helaas in de negatieve zin.

Na eerst wat kuieren op de dijk, besloten we uiteindelijk om ons de installeren op het halfopen terras van De Barkentijn. Niet te veel volk op hun terras op het strand, geen volk binnen, enkel nog een ander gezin op het terras aansluitend aan het etablissement. Niet echt druk dus voor een feestdag.

Om met de deur in huis te vallen: het is een serieuze tegenvaller geworden. Niet zozeer door het eten. Hiervoor moeten ze niet veel onderdoen voor de andere etablissementen op de dijk. Het eten was okee, niet meer niet minder; de gewone kwaliteit zoals je die op de dijk kan verwachten. Niet echt iets wat we zullen onthouden dus.

De service daarentegen zullen we wel nog lang onthouden. Ik denk dat we 3 of 4 mensen van het personeel hebben gezien en allemaal gaven ze ons de indruk dat ze ons liever kwijt dan rijk waren. Het opnemen van het eten en drinken duurde al lang, veel te lang, zeker als je weet dat we minstens 5x gepasseerd zijn geweest door de obers.

De wachttijd voor het leveren van eten en drinken was dan weer wel in orde. Helaas was de bediening dat iets minder. Weerom een gezicht dat op onweer stond, een glimlach kon er echt niet af blijkbaar.

Toen we uiteindelijk wilden betalen, hebben we 3x teken moeten doen naar de ober, toen die dit de 3de keer zag, konden we duidelijk zien dat het hem niet aanstond dat we de rekening vroegen. Hebben de rekening dan maar aan een andere ober gevraagd. Dit was dan ook niet met de meest hartelijke persoon, maar we waren al tevreden dat hij er snel was met de rekening zodat we snel konden afrekenen om daar zo snel mogelijk buiten te zijn. Mochten we punten mogen geven zoals in 'Komen Eten', zou het voor sfeer en service een dikke nul geweest zijn.

Opgelucht om een brasserie/taverne te verlaten, het was een nieuwe ervaring...

No comments:

Post a Comment